סלט עדשים ובטטות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות

1 כוס עדשים שחורות
4 בצל ירוק קצוץ
חופן אגוזים
¼ כוס שומשום
חופן חמוציות
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתוש
1 כף סילאן
¼ כפית פלפל שאטה
1 כף בלסמי
1 כף סויה
1 כף שמן שומשום
מלח, פלפל
ההכנה:
למרוח את הבטטה בשמן זית ולהכניס לתנור (על נייר אפייה) בחום של 170 מעלות עד שמתרכך ומתחיל להזהיב.
לבשל את העדשים בהרבה מים כ 20 דקות עד שהן רכות.
לשים בקערה את כל המרכיבים.
לערבב ביחד את כל חומרי הרוטב ולשפוך מעל.
בתאבון