פוקאצ'ה מקמח קוסמין

פוקאצ'ה מקמח כוסמין

3 כוסות (420 גרם) קמח כוסמין מלא

2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין לבן

1/2 שקית + כפית גדושה (35 גרם) שמרית

1 כף דבש

11/2 כוסות + 2 כפות (390 מ"ל) מים פושרים

1/4 כוס שמן זית

2 כפיות מלח

לציפוי:

1/4 כוס שמן זית

מלח גס

רוזמרין טרי או מיובש

ההכנה:

שמים בקערת המערבל את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את הדבש, השמן והמים ומערבלים עם וו לישה עד שנהיה בצק.

מוסיפים מלח ולשים כ 10 דקות.

משמנים מעט את הבצק למניעת התייבשות. מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

אחרי שתפח מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן מעט ומותחים עם הידיים שימלא את התבנית. אפשר גם לחלק ל 5 חלקים ולעצב בידיים פוקאצ'ות אישיות מאורכות.

עוטפים את התבנית בניילון גדול ומניחים לתפיחה נוספת עד שמכפיל את נפחו.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

יוצרים גומות בבצק בכל השטח. מטפטפים בעזרת כף שמן זית, בוזקים מלח גס ומפזרים מעט רוזמרין.

אופים כ 25 דקות עד שהפוקאצ'ה זהובה, גם מלמטה.

#צמחוני #טבעוני #קמחכוסמין

מתכונים אחרונים
חפש לפי תגיות
No tags yet.
עקבו אחרי בפייסבוק
  • Facebook Basic Square