קינואה עם ירקות
(אפשר לשלב איזה ירקות שרוצים)

1 כוס קינואה
1 בצל קצוץ
1 בטטה חתוכה לקוביות (או כל ירק אחר)
1/2 ספל אפונה חלוטה במים חמים לכמה דקות
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח אטלנטי או מלח עשבים
טיפונת פפריקה חריפה
1 כף שמן זית
1.5 כוסות מים רותחים
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את הבטטה ומערבבים, מוסיפים גם את הקינואה ואז את התבלינים ולבסוף את האפונה והמים הרותחים.
סוגרים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש הכי קטנה.
מכבים את האש ונותנים לקינואה "לנוח" 5 דקות לפני שמערבבים.