ממרח ירוק משגע


טוב לתמיכה במערכת קרדיו-וסקולארית, פותח תיאבון ומעלה רמות אנרגיה. מעלה את רמת החיסוניות ומגן מפני וירוסים.

משמש כממרח על לחם, רוטב לסלט, ותוספת מעשירה למאכלים שונים.

מצרכים:

2 חבילות כוסברה

2 חבילות פטרוזיליה

צרור בזיליקום

צרור שמיר, למי שאוהב את הטעם

4 שיני שום

מלח

פלפל אדום חריף קטן (לא חובה)

8 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון סחוט

חופן צנוברים

אופן ההכנה:

קוצצים את כל העלים לחתיכות גדולות ומניחים במעבד מזון, מוסיפים גם את שיני השום קצוצות ואת הפלפל קצוץ, מוסיפים לאט את השמן ומיץ הלימון תוך כדי ערבול. ברגע שמגיע לממרח, מפסיקים ומוציאים את התכולה לקערה, מוסיפים מלח בזהירות לפי הטעם.

טועמים ומתקנים את התיבול.

  • העלים הירוקים- עשירים ביותר בחומרים חיוניים, מויטמינים: B,A,C,K ועד מינרלים: אבץ, ברזל, מגנזיום... אך שני המרכיבים החיוניים ביותר הם נוגדי החמצון הרבים בכל העלים הירוקים, האנזימים אשר מקלים על עיכול המזון ובעצם מאפשרים לגוף פעולה קלה יותר וכלורופיל הידוע כחומר מעשיר דם.


מתכונים אחרונים
חפש לפי תגיות
No tags yet.
עקבו אחרי בפייסבוק
  • Facebook Basic Square

שרה אפשטיין - יועצת תזונה | הרצליה | טלפון: 052-3442199 | אימייל: sara@sarai.co.il

  • Facebook Basic Square